látogató számláló

Útmutató kezdőknek az otthoni szaunákhoz és kész szauna-elemek

Az otthoni szaunák felbecsülhetetlenek a családja általános egészsége szempontjából. A szauna széles körben elismert azon tulajdonsága miatt, hogy képes megfiatalítani a fáradt izmokat egy nehéz nap után—akár egész nap egy irodában ültünk, akár egész nap az üzleteket jártuk vagy éppen az edzőteremben voltunk, esetleg hegyet másztunk. Vásárolhat szaunát, illetve számos szauna- felszerelést beszerezhet elérhető áron, így otthona privát szférájában élvezheti a szaunák luxusát.

A szaunázás mindenkire jótékony hatással bír

Az otthoni szaunák nem számítanak ritkaságnak, generációk használják világszerte, annak érdekében, hogy javítsák a kardiovaszkuláris, illetve az általános egészségi állapotukat. Egyéb jótékony hatások: gyorsabb vérkeringés, a bőr megfiatalodása, enyhe ízületi fájdalmak megszűnése, izomgörcsök, izomfáradtság megszüntetése, sőt még az ízületi gyulladás, más nevén az arthritis kezelésére is jó. Ez csak néhány azon maroknyi gyógyító hatás közül, melyet a rendszeres szauna-használat eredményezhet. Sokan osztják azt a véleményt, miszerint a napi stressz legjobb ellenszere- mind az aktív életet élők, mind pedig az ülő foglalkozást folytatók esetében - 20 perces szaunázás az otthonukban.

Építse meg saját szaunáját!

Akár meg is építheti saját szaunáját, ha amolyan hétvégi barkácsolós típus. Ha nem szeretne előre gyártott elemekből építeni a szaunáját, akkor akár meg is tervezheti saját maga a szaunáját, vásárolhat hozzá alapanyagokat, elektromos fűtőtestet, és saját otthonában élvezheti a gőz jótékony hatását, ehhez elég elolvasni egy olyan könyvet, melyben leírják azt, hogy hogyan is kell egy szaunát megépíteni.

Ha azonban nincs barátságban a kalapáccsal és a fűrésszel, akkor jobban teszi, ha megvásárolja a különböző szauna elemeket. Ezek az előregyártott szaunák (a paneleket előre kivágták, így nem kell fűrészelni) rendszerint 1000 dollártól kezdődnek, a négyszemélyes modellek természetesen drágábbak. Az otthoni szaunák általában kevesebb, mint 2000 dolláros áron megvehetőek.

Kényelmes, privát és az ára is elérhető

Az otthoni szaunákkal szembeni elvárás, hogy esztétikusak, energiatakarékosak és kényelmesek legyenek. A szaunák rendkívül széles választékban kaphatók, ezért megéri rászánni az időt arra, hogy utána olvassunk, milyen szauna-típusok is léteznek. Így vannak finn szaunák, otthoni infraszaunák, gyönyörű kinti szaunák, például henger alakú szauna, amit a belső udvarban fel lehet állítani. Most adunk néhány tippet, hogy könnyen kiválaszthassa melyik típus a legmegfelelőbb önnek.

Érdemes megtekintenie a hordozható szaunákat, melyek elérhető áron kezdődnek, akár 300 dollár alatt megvásárolhatja.

Erről a weboldalról azt is megtudhatja, hogy melyek a pro és kontra érvek egy szauna saját anyagból, illetve már kész elemekből történő megépítése során. Azt is megtekintheti, hogy milyen típusú melegítőket kínálunk (fatüzelésű, elektromos vagy infra), de vannak még más elemek, illetve tartozékok, melyeket kifejezetten az otthoni szaunákba terveztek.