látogató számláló

Szaunázás ruha nélkül

A szauna hatása akkor érvényesül leginkább, ha semmilyen ruhát nem visel a szaunázó.

A fürdőruha nagymértékben akadályozza a test egyenletes felhevülését, a védőburok kialakulását, valamint a lehűlés is hosszabb időt vesz igénybe.

Az sem utolsó szempont, hogy szauna használata során igen sok méreganyag távozik a szervezetből a verejtékkel a bőrfelületen keresztül, amit a fürdőruha felfoghat, a zuhanyzás során nem távozik, és ily módon visszaáramolhat a bőrfelületen át a szervezetbe, majd újból bekerül egy része a véráramba. Ebből adódóan a fürdőruhában való szaunázás méregtelenítő hatása igen erősen lecsökken.

A ruha nélküli állapot nagy előnyt jelent a szauna használata során, mivel a bőrfelületen kialakul egy védőburok, ami lehetővé teszi az egyenletes felhevülést, majd a hűtés során sokkal gyorsabban megszűnik a túlhevített állapot.

A ruha nélküli szaunázás után sokkal könnyebb megszabadítani a bőrfelületet a szennyeződéstől, valamint azoktól a méreganyagoktól, amik a bőrön keresztül távoztak és még egy része ott van a bőrfelületen.

Otthoni szaunában nem is kérdés, hogy teljesen ruha nélkül legyen használatba véve a szauna, azonban nyilvános szauna esetén ez már egy kicsit körülményesebb.

Érdemes olyan szaunát választani, ahol a szaunázók rendelkezésére áll természetes anyagból készült törölköző vagy egyéb szőtt textília, valamint a szauna úgy van kialakítva, hogy annak szűrt megvilágítása legyen, ami hozzájárul az intimitáshoz.

Erre mindenképpen ügyelni kell, mert a fürdőruhában való szaunázás meglehetősen csökkent értékű a hatásfokát tekintve.