látogató számláló

Szauna utáni masszázs

Nagyon sokan kihasználják a szauna utáni speciális állapotot, és masszázzsal vezetik le a szauna befejező szakaszát.

Több okból is nagyon hasznos a masszázs szaunázás után. A masszázs elmélyíti a szauna hatását, és növeli a hatékonyságot. Az sem utolsó szempont, hogy a szaunázás utáni masszázs sokkal rövidebb idő alatt eléri a kívánt hatást, mint normál állapotban.

Szaunázás után egy húsz perces masszázs hozzávetőlegesen egy órának felel meg, tehát normál állapotban egy óra masszázs után érhető el az a hatás, ami szaunázás után húsz perc alatt kivitelezhető.

Ennek roppant egyszerű oka van. Szaunázás révén a bőr erei vérrel telítődnek, így sokkal hatékonyabb a masszázs, hiszen ezt a vérrel telítődést elérő állapotot már nem a masszázsnak kell elérnie.

A másik oka, amiért a szauna utáni masszázs sokkal hatékonyabb, a felgyorsult vérkeringés, valamint a felgyorsult nyirokkeringés, amit normál esetben szintén a masszázs tevékenységének kellene elérni, de ebben az esetben már egy előkészített szervezetet ér a masszázs.

A masszázs irányulhat egy bizonyos testtájékra, ebben az esetben akár 5-8 perc is elegendő lehet a kívánt hatás elérésére.

Vannak olyan szaunázók, akik egymást masszírozzák közvetlenül szaunázás után, és ehhez szappant és kefét használnak. Ez is egy jó módszer, hiszen segít megszabadítani a bőrfelületet az elhalt hámsejtektől.

Arra nagyon kell ügyelni szappanos vagy kefés masszírozás után, hogy mindenképpen alaposan le kell zuhanyozni, így a szappan, a verejték és a levált hámsejtek könnyedén leöblítődnek a bőrfelületről. Amennyiben ezt valaki elmulasztja, úgy a bőrfelületen maradt szappan káros következményekkel járhat, hiszen a bőrfelület védőrétege ilyenkor egész másmilyen, szabadon hagyja a bőrt.

Arra is érdemes odafigyelni, hogy szappanos és kefés masszírozás után, a szaunázás végeztével előnyös olajat használni, főként, ha valakinek száraz a bőre, így a bőr nem válik extra szárazzá, amit a szappan könnyen előidézhet.