látogató számláló

Szauna hatása a szervezetre

Bármilyen szervezetet veszünk alapul, a hőmérséklet megemelése mindig valamilyen változást idéz elő.

Ezen a pozitív változáson alapul a láz, ami az emberi szervezet természetes méregtelenítő folyamata, bár nem túl kellemes, mégis szükség van rá ahhoz, hogy a szervezetbe jutott vírusokat és baktériumokat el lehessen távolítani.

A modern orvostudomány folyamatosan készíti a különböző gyógyszereket a lázzal járó hőmérséklet emelkedés normalizálására, ám nem árt tudni, hogy nem a láz maga a betegség, a láz egy reakció arra, hogy a szervezet ismét egészséges állapotba tudja hozni önmagát.

A szaunázás tulajdonképpen egy mesterséges lázas állapotot idéz elő annak érdekében, hogy a szervezetben lévő káros anyagoktól sikeresen megszabaduljon a szaunázó.

Ezek a káros anyagok, bár még nem vezetnek betegséghez, optimális állapotot idéz elő, ha eltávolításra kerülnek.

Ezen alapul a szauna összes jótékony hatása, mely együttesen erőteljesen érzékelhető mindenki számára szaunázás után.

A szauna jótékony hatással van a bőrre, a keringési rendszerre, a teljes immunrendszerre, a mozgásszervekre, a vegetatív idegrendszerre és még sok más belső szervre, ezek kerülnek aprólékos leírásra a következő írásokban.

Azok számára, akik nem biztosak abban, hogy fennálló betegségük mellett szabad-e szaunázniuk, azok mindenképpen csak orvosi javaslatra tegyék azt, hiszen vannak olyan betegségek, melyek mellett nem javasolt a szaunázás.