látogató számláló

Fogyjon „szauna-ruhával”- Működik!

A szauna-ruha olyan hatást vált ki, mintha a szaunában lennénk, testünket ugyanúgy csapdába ejti a forróság, nincs menekvés: izzadni kezdünk. Meglepő, hogy miért nem szerzett nagyobb népszerűséget a szauna-ruha, annál is inkább, mivel valóban hatékony, az atléták már évek óta használják. Ha nem halotta még a szauna-ruha kifejezést, akkor ez bizonyára azért van, mert más neveken is ismeretes: tréningruha, termoruha vagy „fogyiruha”.

Hogyan segíthet önnek a szauna-ruha?

A szauna-ruha ugyanúgy működik, mint a szauna. Ha testünk hőmérséklete emelkedik, akkor testünk a következő folyamatokon megy keresztül: izzadni kezd, hogy lehűtse azt, az izzadással pedig toxinok távoznak a szervezetből.

A második dolog, amit a megnövekedett hőmérséklet kivált: gyorsabb anyagcsere és kalóriaégetés. Ahelyett, hogy csak heverészne, és a tévét bámulná, a ruha viselése közben aktív maradhat, hiszen eléggé kényelmesek. Edzés közben a legjobb szauna-ruha maximális súlycsökkenést eredményez.

Ez a fajta hőterápia azért is előnyös a szervezetnek, mert javítja a szervezet vérkeringését és a sejtek oxigénellátását. Ez nemcsak a szív szempontjából egészséges, más szervekre is jó hatással van, így jó az izmoknak, különösen jó a bőrnek, mely testünk legnagyobb része. Szauna-ruházatban izzadni nemcsak azért jó, mert immunrendszerünk erősödik, hanem azért is, mert egy olyan relaxációt biztosít, ami segít megszabadulni a stressztől és a fáradtságtól.

Hogyan néz ki egy szauna-ruha?

A legjobb szauna-ruha minden bizonnyal egy két részes divatos ruha, mely műanyagból, vinil-műanyagból, nejlonból vagy gumiból készül. Mind a női, mind pedig a férfi szauna-ruházat 10 és 100 dollár között mozog, átlagban 25 és 50 dolláros áron beszerezhetőek. A szauna felső és alsó a nyaknál, csuklóknál és bokánál zárt, így megtartja a hőt. A szauna felső ujjatlan, a szauna-alsó pedig sortos változatban is kapható, így az intenzív edzés közben még szabadabb mozgást biztosít.

Érvek mellette és ellene

Pro:

a.. Annyira könnyű és kényelmes, hogy nyugodtan viselhetjük edzés közben, de a házimunka során is.
b.. Gyakorlatilag egy mini-gőzfürdő, mellyel izzadás közben kalóriákat égetünk el.
c.. Ideális az izmok melegen tartására és pihentetésére.
d.. A szaunához képest olcsó.
e.. Divatos két részes dizájn.
f.. Működik. Hihetetlenül megizzasztja az embert.

Contra:

a.. Még a legjobb minőségű szauna-ruha is könnyen elszakadhat vékony anyaga miatt.
b.. Néhány modell unisex méretezése is túl nagy lehet az alacsony hölgyeknek.
c.. Minden használat után szigorúan ki kell tisztítani.
d.. Izzadás közben a szauna alsó az ember bőréhez tapad, amit egyesek kifejezetten utálnak.

A tisztítása egyszerű

Használat után vegye le a szauna-ruhát és egyszerűen csak öblítse ki, amíg zuhanyozik. Aztán akassza ki, és hagyja megszáradni, mielőtt megint használná.

Ne számítson arra, hogy kilókat fogy rögtön, már az első alkalommal; hiszen a szauna-öv nem fogja elolvasztani a zsírt. A testünkből távozó víz mennyiségével leszünk könnyebbek, tehát nem veszítünk zsírt. Ezért természetes, hogy a folyadék pótlásával a leadottnak hitt kilók is „visszajönnek”, ez teljesen normális.

Más szavakkal, a szauna-ruha semmiképp sem a fogyáshoz vezető egyetlen út, azonban hasznos eszköz lehet súlyproblémáink kezelése során. A legjobb eredmény elérése érdekében nem elég megtalálni a legmegfelelőbb szauna-ruhát, ehhez még kalória-szegény diétára és intenzív, háromszor-ötször 30 perces edzésre is szükség van.