látogató számláló

Arcszauna

A szauna és a gőzfürdő egyik legnagyobb előnye, hogy tónust ad a bőrnek. Az arc szaunáztatásával arcbőrünket kényeztethessük. Arcbőrünk puhává válik, rugalmas és ragyogó lesz, egyszerűen megszépülünk. A szauna, illetve a gőzfürdő rendszeres használóinak az arcbőre egészségesen ragyog, vonzóvá válnak.

A szauna vagy a gőzfürdő azért jó a bőrnek, mert mélyen tisztítja azt az intenzív verejtékezés révén. A pólusok kitágulnak, így a felgyülemlett szennyeződés könnyen eltávozhat.

A legjobb eredményt persze akkor érhetjük el, ha egész testünk szaunázik, de azok, akik gyors eredményre számítanak, azok elégedettek lehetnek az ún. arcszauna-rendszerekkel is. Ezeket a mini szaunákat arra tervezték, hogy a gőz egyenesen az arcbőrön fejtse ki mélytisztító hatását, éppen úgy, mintha egy szaunában vagy egy gőzfürdőben ülnénk.

Hogyan is működik?

Minden arcszaunának van egy elektromos melegítő eleme, mely az egység alsó részében helyezkedik el. Ez felmelegíti a vizet (a vizet egy pici tartályban tárolja) egészen forráspontig, így képződik a gőz. A tartály kis méretének köszönhetően a gőzképződés gyors. A tartály fölé egy ergonómiailag tervezett maszkot helyeznek, amely felfogja a gőzt, illetve rávezeti az arcbőrünkre. Az arcbőrünket érő gőz mennyiségét kontrolálni is tudjuk, mégpedig úgy, hogy a maszk és az arcunk közötti távolságot változtatjuk.

Annak érdekében, hogy elérjük a maximum tisztítóhatást, a maszkot közvetlenül az arcunkra kell helyezni, azonban egy alkalommal ezt csak nagyon rövid ideig tehetjük meg, tehát nem szabad hosszan a bőrünkhöz érinteni. Körülbelül 10 másodperc múlva fel kell emelni a fejünket annak érdekében, hogy hideg levegő keveredjen a gőzzel. Ezt a folyamatot többször is megismételhetjük.

Az arcszaunák nemcsak a bőr mélytisztítását szolgálják; arra is alkalmasak, hogy az eltömődött homlok- és arcüregeket megszabadítsák a felgyülemlett váladéktól. Akár az egyszerű náthával küszködők, akár a sokkal komolyabb betegségekben szenvedők (arcüreg-vagy homloküreg-gyulladás, asztma, szalmanátha), inhalálóként vagy párologtatóként használhatják az arcszaunát.

Néhány arcszauna még külön inhaláló tartozékkal is rendelkezik. Ahelyett, hogy az egész arcunkat beborítanánk, ez a tartozék lehetővé teszi, hogy csak az orrunkba vagy a szánkba gőzölögtessünk. Egyszerűen csak be kell lélegezni a gőzt, és máris szabaddá válnak a légutak, a fájdalom megszűnik.

Hasznos használati tippek

A legtöbb arcszauna kisméretű víztartállyal rendelkezik, így a víz gyorsan felmelegedhet. ennek azonban van egy hátránya is, mégpedig az, hogy a víz hamar elpárolog belőle. Tehát ha a szaunát hosszabb ideig szeretnénk használni, akkor célszerű egy nagy üveg vizet magunk mellett tartani. Így amikor érezzük, hogy a szaunánk kezd kiszáradni, könnyen utántölthetjük a víztartályunkat.

A kis tartály éjszakai inhalátorként sem lehet használni a szaunát. Ha annyira eldugult az orra, hogy nem tud tőle aludni, akkor használjon hagyományos párologtatót, ami több óráig is biztosítja a gőzt.

A gőz alkalmas a bőr tisztítására, azonban ezt a szépítő műveletet azzal is fokozhatjuk, hogy speciális tisztítóanyagokat adunk a tartályban lévő vízhez, például teaolajat. Pár csepp ebből az olajból, és bőrünk világosabba csillog, rugalmasabb lesz, frissítő érzést nyújt.

Az arcszaunák relatíve olcsók—általában kevesebb, mint 60 dollárba kerülnek. Ezért az árért cserébe bárki kiélvezheti a mélytisztító hatást, illetve szert tehet arra a különlegesen ragyogó arcbőrre, ami kiemeli a rendszeres arcszaunázókat a tömegből.