látogató számláló

A szauna-öv

Tényleg működik vagy csak átverés?

Azt állítják, hogy a szauna-öv segítségével leizzadhatjuk a nem kívánatos testzsírt, megszabadulhatunk a celluitisztől, fogyhatunk és az izomfájdalmainak is csökkenthetjük, mindezt kényelmesen, a televízió előtt a székünkből. A késő esti reklámhírek azt mondják, hogy a szauna-övet a test bármely pontján alkalmazhatjuk, így a hasunkra vagy a combunkra; a hő elönti a kritikus testrészt, és segít méregteleníteni.

Legalábbis ezt állítják.
 

Mit várnak a szauna-övektől?

A szauna-öv készítői azt szeretnék, hogy elhiggye, hogy mozgás nélkül is leadhatja súlyfeleslegét, a józanész azonban azt sugallja, hogy az nem igaz.

Legtöbbünk túlsúlyos vagy csak kisebb súlyfelesleggel rendelkezik; mind olyan módszert szeretnénk, mellyel gyorsan és hatékonyan elégethetjük a zsírfölösleget. Ha hallottunk „a kilók kiizzadása” előnyeiről, akkor bizonyára kíváncsian tekintünk az olyan trükkös termékekre, mint amilyen a Velform szauna-öv is, mely helyettünk dolgozik. Néhányan egészségügyi okokból nem vehetünk részt egy kondicionáló programban, még többünk sok tekintetben egészséges, viszont túl lusta, hogy lemenjen az edzőterembe. Az igazság az, hogy a szauna-övek kardiovaszkulárisan kondicionálják a testet, ugyanis az elkezd dolgozni a hő ellen, hogy lehűtse magát. Azonban e cél érdekében a hőnek az egész testünkre kell hatnia; a testünk egyetlen pontjára helyezett szauna-öv körbetekerve a derekunkon egyértelműen nem érnek fel a szaunával.

Ne dőljön be a szauna-öveknek!

Egy szóval írhatjuk le a szauna-övet: CSALÁS.

A szauna-öv egy nevetségesen trükkös termék, mely megégeti testünket és jó eséllyel felhólyagosítja azt. Ahelyett, hogy centiket veszítene derékbőségéből, 30 dollárnak megfelelő összeggel lesz karcsúbb, ha bedől ennek a szélhámosságnak.

A szauna-öv teljességgel haszontalan. Amire szüksége van egészsége megőrzéséhez: az valamilyen testmozgás (akár séta is) megfelelő diétával kombinálva.

Most pedig megnevezünk néhány olyan szélhámos céget, melyek még mindig tevékenykednek, és éppen a következő áldozatukra várnak: itt van mindjárt a Velform ('Egyet vesz kettőt kap 19, 95 dollárért” jeligével), a SuperTimo („Legyen karcsúbb centikkel, mindezt percek alatt!”), vagy a Rio („Azonnali fogyás!”, és a többi. Úgy tűnik, hogy a mind Indonéziában gyártják, és valaki nagyon meggazdagszik az eladásukból.

A legfőbb probléma a szauna-övekkel kapcsolatban, hogy a legtöbb használója nagyon görcsösen próbálkozik, hogy gyorsan lefogyjon, ennek pedig az lesz az eredménye, hogy túl hosszú ideig viselik az övet. A próbálkozásban, hogy a pénzükért valami eredményt is kapjanak, egy-két alkalom után viszkető kiütésekkel és égési nyomokkal végzik. Nincs véletlenül egy 10 dolláros melegítő párnája az kamrájában? Ha igen, akkor keresse elő, és használja azt! Gyakorlatilag olyan, mint a szauna-öv, csak éppen párnázott, és nem fogja megégetni.

Néhány valóban hatásos alternatíva

Súlycsökkenést és más egészségügyi előnyöket érhetünk el a tradicionális szaunák használatával, illetve még a személyre szabott szauna-nadrággal is. Valójában a szauna-övekkel a szándékuk helyes, csak éppen a választott eszköz nem megfelelő. Vessen egy pillantást az ún. „szauna-öltönyökre”, mellyel tréningezhetünk, használatával súlycsökkenést tapasztalhatunk! Ezeket körülbelül annyiért vehetjük meg, mint a szauna-öveket; használhatjuk edzés közben, de akár a házimunka során is. Ha megtalálja az önnek megfelelő méretet, ami kényelmes is, akár a ház körül piszmogva is karcsúra izzadhatja magát.